De Marsbelte

                    Rust en ruimte in het hart van Salland

 De Marsbelte

Email: postmaster@demarsbelte.nl

Copyright de marsbelte 2000

intro.

Welkom op de marsbelte.

De camping.

De omgeving.

Maquette en mini museum.

Rondleiding.

Voorzieningen.

Tarieven 2019.

Trekkershutten.

Het Roodborstje.

De Bonte Merel..

Algemene bepalingen.

Contact.

Links.

 

 

De camping

Gelegen in het mooie Salland  ligt het rustige en landelijke dorp Wesepe,  met het mooie platteland. Aan de velsdijk nummer 14 wonen Dik en Frida van Gelder. Dik en Frida zijn de eigenaren van Natuurkampeerterrein de Marsbelte. De Camping bestond in 2008  al 25 jaar. Op korte fiets afstand zijn een snackbar, chinees restaurant en lekkere warme bakker en diverse bezinepompen aanwezig.

 

Het kampeerterrein van 2 hectare is rondom de beheerderswoning gelegen. De camping heeft zowel beschutte plekken als zon overgoten en half beschutte plekken., dus voor ieders wat wils?  Waar u volop kan genieten van de natuurlijke omgeving, waaronder bloemen, planten vogels en andere dieren. De camping heeft merendeels prive plekken waar vanuit je vaak mooie uitkijk hebt over de landerijen en bossen. Aan weer zijden van de camping is een parkeerterrein, zodat de loop-afstand naar de auto gering is

 

Het sanitair, zandbak, speel toestellen en slecht weer voorziening zijn in het midden van het terrein gelegen, zodat alles vrij  makkelijk toegankelijk is voor iedereen. Het toilet gebouw is verwarmd, dames en heren wc en douche zijn gescheiden. Er zijn 4 wc’s en 2 douches die ieders voorzien zijn van warm water.

 

Er zijn 7 plekken waar goed toezicht is op de speelplaats vanuit het kampeermiddel, aan de buitenzijde uitzicht heeft op de landerijen en bossen.

 

Dan zijn er 5 plekjes met uitzicht op het westen, waar je ‘s avonds kan genieten van de vaak prachtige zonsondergang en het mooie boeren landschap.

 

Ook is er een familie veld voor maximaal 8 kampeer middelen. Dit veld is zonnig gelegen en lekker beschut tegen de wind.

 

ook zijn er 2 trekkershutten en een boom hut aanwezig.

 

De camping is uiterst geschikt voor fietsers, vandaar ook dat we het landelijke keurmerk hiervan bezitten. Er zijn bijvoorbeeld een slecht weer voorziening, een mogelijkheid voor het opladen van accu’s,

een waslijn om natte kleding op te hangen enzovoort.

 

Er zijn ruimschoots mogelijkheden voor jong en oud. Voor de actieve mensen zijn er bijvoorbeeld de mooie boerderijen en landerijen, bossen, kastelen en landgoederen, uiterwaarden en natuurgebieden zoals de uiterwaarden langs de Ijssel  of de Ijssellinie, maar ook zijn het stenen kruis op de Eikelhof  en de heilige eik in Broekland een leuke bezichtiging, verder zijn er diverse viswateren, zo kunt u lekker fietsen en wandelen en genieten van de natuur, ga je met het veer over in bijvoorbeeld Olst of Wijhe dan hebt je nog vele mogelijkheden meer.

 

Natuurlijk zijn er ook voldoende andere dingen te doen voor mensen die een minder aktieve vakantie willen!

Winkels en musea of bezichtigings tuinen of terrasjes, diverse markten zoals de Botermarkt in Raalte, of de grote markt Deventer markt, maar ook dorpsfeesten, maar ook andere activiteiten zoals in Deventer op stelten en de boekenmarkt. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden? De vele mooie oude stadspanden, kerken e.d in Deventer en Zwolle en andere historische gebouwen zijn een genot voor het oog.

Welkom op de marsbelte